19 varkenshouderijprojecten financieel ondersteund


  08-12-2017
  19 varkenshouderijprojecten financieel ondersteund

  In het kader van de regeling ondersteuning ketenconcepten hebben 19 samenwerkingsverbanden van varkenshouders een financiële ondersteuning gekregen. In totaal 919.501 euro. Het gaat daarbij om projecten van bestaande ketenconcepten, maar ook om prille samenwerkingsverbanden met een gedegen plan.

  Op 15 mei stelde POV de regeling ondersteuning ketenconcepten open. De regeling is bedoeld voor samenwerkingsverbanden van varkenshouders die hun positie in de keten willen professionaliseren en verstevigen. Varkenshouders konden zich aanmelden tot 17 juni. Na een eerste toets door een onafhankelijke adviescommissie heeft een aantal samenwerkingsverbanden hun plan verder uitgewerkt en opnieuw ingediend. De adviescommissie heeft deze plannen beoordeeld en een advies gegeven aan de vaststellingscommissie van de POV.

  Diverse collectieven

  De goedgekeurde varkenshouderijprojecten zijn zeer divers met veel aandacht voor kwaliteit en transparantie. Verschillende plannen focussen op smaak van varkensvlees en imagoverbetering van de varkenshouderij. Ook is er aandacht voor een betere positionering en margeverdeling in de keten.

  Actieplan Vitalisering Varkenshouderij
  De regeling ondersteuning ketenconcepten maakt onderdeel uit van het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. Het Actieplan is opgesteld door de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij. Deze coalitie bestaat uit POV, Rabobank en het Ministerie van Economische Zaken en staat onder voorzitterschap van Uri Rosenthal. 


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter