POV heeft de ‘Regeling Ondersteuning Ketenconcepten varkenshouderij’ openbaar gemaakt.


  17-07-2017
  POV heeft de ‘Regeling Ondersteuning Ketenconcepten varkenshouderij’ openbaar gemaakt.

  POV heeft de ‘Regeling Ondersteuning Ketenconcepten varkenshouderij’ openbaar gemaakt. De subsidieregeling is bedoeld voor collectieven van varkenshouders die hun positie in de keten willen professionaliseren en verstevigen.

  De collectieven die in aanmerking willen komen voor deze subsidie kunnen zich van 17 juli tot en met 18 augustus aanmelden.

  De Regeling Ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij valt onder verantwoording van de POV. De regeling is bedoeld om collectieven van varkenshouders in ketens te versterken. De regeling is beschikbaar voor collectieven, in een meerjarige verbinding, met als oogmerk een betere kwaliteit/smaak van het vlees.

  Daarnaast moet de inzet bijdragen aan een andere margeverdeling in de keten. De collectieven kunnen bestaan uit varkenshouders óf varkenshouders en ketenpartners. Er is € 980.000 beschikbaar via de Regeling. Collectieven kunnen aanspraak maken op de Regeling voor 50% van de totale kosten van de daarvoor in aanmerking komende activiteiten.

  Actieplan Vitalisering Varkenshouderij

  De Regeling Ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij is een van de acties die voortvloeien uit het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. Dit Actieplan is in juni 2016 gepresenteerd door de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij. Deze coalitie bestaat uit POV, Rabobank en het Ministerie van Economische Zaken en staat onder voorzitterschap van Uri Rosenthal. Het actieplan heeft verschillende doelstellingen, waaronder het versterken van de marktpositie van de varkenshouderij, beter inspelen op klantwensen, versterken van het imago en het versterken van de ketensamenwerking.

  De Regeling Ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij stimuleert juist de collectieven van varkenshouders, die gericht zijn op meer marktgericht produceren. Dit gebeurt door bestaande ketens te versterken en nieuwe producten en ketens te ontwikkelen. Het versterken van de positie van varkenshouders in de keten is hierbij uitgangspunt.


  Klik hier voor meer informatie over de Regeling Ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij. 

   


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter