POV-leden kiezen regiobestuur Limburg


  27-10-2017
  POV-leden kiezen regiobestuur Limburg

  Varkenshouders in Limburg, die zijn aangesloten bij de POV, hebben de krachten gebundeld in een eigen regiobestuur.

  Met Limburg is de POV in alle regio’s in Nederland voorzien van eigen besturen.

  Eerder werden in de regio’s Noord (Groningen Friesland, Drenthe), West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), Gelderland, Zuid-West (West- en Midden-Brabant en Zeeland), Zuid-Oost (Oost-Brabant) en Overijssel regiobesturen benoemd.

  Bestuursleden
  John Marcellis (39) werd gisteravond in Nederweert-Eind gekozen tot voorzitter van de POV Regio Limburg. Marcellis heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Castenray.

  In het regiobestuur werden tevens twee vrouwen benoemd: Elly Michiels-Fleuren (43) en Lianne Kuijsten-De Rond (37). Elly heeft een samen met haar man Edwin een vleesvarkensbedrijf in Horst-Melderslo en houdt daar varkens onder het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Elly en Edwin hebben een zichtstal waar burgers 365 dagen per jaar kunnen kijken hoe hun varkens leven. Tevens hebben zij een akkerbouwbedrijf.

  Lianne heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Montfort.

  De overige leden die zijn gekozen in het POV-regiobestuur Limburg zijn: 
  Marco Botden (45), vleesvarkensbedrijf en bollenteelt in Vredepeel
  Antoon van Hoof (37), zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Vredepeel
  Maarten Meulendijks (46), zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Ysselsteyn

  Eén geluid
  Met het benoemen van de regiobesturen is een nieuwe mijlpaal bereikt bij de voorgenomen fusie tussen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij (LLTB, ZLTO en LTO Noord).

  Beide belangenbehartigers worden per 1 januari 2018 definitief samengevoegd in de POV. Het regiobestuur in Limburg bestaat dan ook uit varkenshouders van zowel NVV- als LLTB-huize. Hiermee wordt voldaan aan de wens van varkenshouders om met één geluid naar buiten te treden en één belangenbehartiger te hebben voor de gehele Nederlandse varkenshouderij.

  Regiobesturen van de POV zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. De regiovoorzitter vertegenwoordigt de belangen van zijn regio in het Landelijk bestuur van de POV.

  Foto: Regiobestuur Limburg met v.l.n.r.: John Marcellis, Maarten Meulendijks, Marco Botden, Antoon van Hoof, Lianne Kuijsten-De Rond, Elly Michiels-Fleuren


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter