POV zeer content met 200 miljoen uit Regeerakkoord voor warme sanering varkenshouderij


  11-10-2017
  POV zeer content met 200 miljoen uit Regeerakkoord voor warme sanering varkenshouderij

  De POV is zeer content dat het nieuwe Kabinet in 2018 en 2019 in totaal 200 miljoen euro wil uittrekken voor een warme sanering van de varkenshouderij in belaste gebieden, zoals Zuid-Oost Brabant.

  ‘De voornemens van het nieuwe kabinet sluiten helemaal aan bij de doelstellingen van het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij om bedrijven zonder toekomstperspectief in overbelaste gebieden te matchen aan toekomstgerichte bedrijven’, zegt POV-voorzitter Ingrid Jansen.

  De POV gaat graag in gesprek met de overheid en de betreffende provincies om samen te bekijken hoe de 200 miljoen euro op een goede manier, die recht doet aan zowel boeren als omgeving, kan worden ingezet.

  Herstructurering
  De POV is al langer bezig met de herstructurering en het toekomstbestendig maken van de Nederlandse varkenshouderij. In 2016 bracht de POV, samen met het ministerie van Economische Zaken en Rabobank, het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij uit.

  In dit plan staat een aantal concrete acties om de Nederlandse varkenshouderij toekomstbestendig te maken, op een manier die maatschappelijk wordt gewaardeerd.

  ROK-regeling
  Een van de acties die momenteel wordt uitgevoerd is de Regeling Omgevingskwaliteit (ROK). Hierbij kunnen varkenshouders op locaties met weinig toekomstperspectief maximaal 500.000 euro krijgen, indien zij met deze locatie stoppen.

  Het speciaal hiervoor opgerichte Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij koopt de varkensrechten van deze varkenshouders op en verkoopt deze in een later stadium aan varkenshouders, in gebieden waar nog wel ruimte is om te ontwikkelen.

  Als deze pilot een succes is, wordt een omvangrijker project overwogen. 'Daar zouden deze middelen dan voor kunnen worden ingezet', zegt Jansen.


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter