Regeling Omgevingskwaliteit een succes


  10-11-2017
  Regeling Omgevingskwaliteit een succes

  Voor de Regeling Omgevingskwaliteit zijn 57 varkenslocaties aangemeld: 32 in de regio Zuid, 13 in de regio Oost en 12 in de regio Overig. Daarmee is de regeling is alle drie de regio’s ruim overtekend.

  De inschrijving voor deelname aan de Regeling Omgevingskwaliteit (ROK) is op 7 november gesloten.

  Het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij gaat nu de aanmeldingen toetsen aan de voorwaarden die voor de regeling zijn opgesteld en de geurimpact per aangemelde locatie berekenen.

  Varkenshouders die zich hebben ingeschreven, krijgen uiterlijk in januari 2018 bericht of hun aanvraag wel of niet is gehonoreerd. Uiterlijk 1 januari 2019 moeten de geselecteerde locaties hun intensieve veehouderij beëindigen en vervalt hun vergunning.

  Voorziet in behoefte
  Het budget voor de ROK bedraagt 8 miljoen euro. Met dit bedrag kan Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij ongeveer 35 locaties faciliteren bij bedrijfsbeëindiging op de ingetekende locatie.

  Met 57 aanmeldingen is de regeling ruim overtekend. “Een bewijs dat de regeling voorziet in een behoefte”, aldus directeur Paul Jansen van het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij.

  Varkenshouders die deelnemen aan de ROK krijgen een financiële vergoeding om verantwoord te kunnen stoppen met hun varkensbedrijf op een locatie die weinig toekomstperspectief biedt.

  Tegelijk maakt deze regeling ruimte voor toekomstgerichte varkensbedrijven die op een geschikte locatie in harmonie met hun omgeving kunnen en willen ontwikkelen.

  Coalitie ViVa
  De Regeling Omgevingskwaliteit is een initiatief van de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (ViVa) en wordt uitgewerkt door het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij, dat onder leiding staat van Paul Jansen.

  In de Coalitie ViVa werken de POV, Rabobank en het Ministerie van Economische Zaken nauw samen. De regeling betreft een pilot om de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren en toekomstbestendige bedrijven ruimte te bieden zich verder te ontwikkelen.

  De ROK is onderdeel van het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij en draagt bij aan het doel van de Coalitie ViVa om te komen tot een (economisch) toekomstbestendige en maatschappelijk gewaardeerde varkenssector.

  Meer informatie over de regeling is te vinden via www.ontwikkelingsbedrijfvarkenshouderij.nl
  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter