Uri Rosenthal: ‘Brabant zet de wagen in zijn achteruit’


  24-04-2017
  Uri Rosenthal: ‘Brabant zet de wagen in zijn achteruit’

  Voorzitter Uri Rosenthal van de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij heeft deze week in een gesprek met de Brabantse gedeputeerde van Agrarische Ontwikkeling, Anne-Marie Spierings zijn zorgen uitgesproken over de provinciale plannen voor de veehouderij.

  Hieronder een statement van Uri Rosenthal naar aanleiding van het gesprek dat hij met Spierings had:

  Statement Uri Rosenthal
  “Ik zet grote vraagtekens bij de voorgestelde gecombineerde maatregelen. Als deze maatregelen worden doorgevoerd, wordt het - mijn inziens - lastig om met de provincie goede afspraken te maken om met elkaar samen te werken voor een vitaal Brabants platteland.

  Grote struikelblokken zijn de stikstofregeling, die naar voren is gehaald en de staldering.

  De Coalitie Vitalisering Varkenshouderij wil via het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij bedrijven die willen ontwikkelen, juist koppelen aan stoppers. Daarmee kunnen wij knelpunten oplossen via maatwerk.

  De provincie Noord-Brabant dreigt nu de aansluiting te missen bij de nationale dynamiek voor een vitale en toekomstbestendige varkenshouderij en zet de wagen in zijn achteruit, in plaats van in de versnelling.

  Brabant moet goed begrijpen dat ontwikkeling van varkensbedrijven, een verbetering betekent. Door ontwikkeling van bedrijven komen er geen extra varkens bij in Brabant of in Nederland, maar worden de bedrijven wél beter en toekomstbestendig gemaakt.

  Ik heb in mijn gesprek met Anne-Marie Spierings de provincie dan ook opgeroepen de staldering af te schaffen en met de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij te bespreken op welke manier het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij een rol kan spelen bij een vitale varkenshouderij in Brabant.”


  Nieuws uit de sector

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter