Youp wijst uitnodiging POV om varkenshouder te bezoeken af


  14-09-2017
  Youp wijst uitnodiging POV om varkenshouder te bezoeken af

  Youp van ’t Hek gaat niet in op de uitnodiging van POV-voorzitter Ingrid Jansen om samen met haar een varkenshouder te bezoeken om met open vizier te spreken over zijn bezwaren tegen de varkenshouderij.

  Dit heeft de cabaretier laten weten aan de POV. Hij reageerde hiermee op het artikel dat POV-voorzitter Ingrid Jansen schreef in het NRC over zijn uitspraak dat varkenshouders 'dierenhitlers' zouden zijn.

  Ingrid Jansen nodigde de cabaretier in haar artikel uit om samen met haar een varkenshouder te bezoeken.

  Hieronder de volledige reactie van Youp van 't Hek:

  “Ik begrijp de uitnodiging, net als dat ik jullie boosheid snap. Zoals ik ook hoop dat jullie mijn oprechte verontwaardiging begrijpen. Een aantal jaren terug heb ik me druk gemaakt voor jullie vrienden van Varkens in Nood en zodoende heb ik toen een varkensstal bezocht. Daar werd ik niet vrolijker van. Dus ik laat de uitnodiging aan me voorbij gaan. Domweg omdat ik het ongeveer wel weet. En omdat ik druk ben met andere zaken.

  Het komt hier op neer: ik ben geen speciale dierenvriend, maar ik vind het onbegrijpelijk hoe de mensheid met bepaalde dieren omgaat. En ik snap dat boeren na mijn weinig milde taal met mij in discussie willen. Maar die discussie heb ik al gevoerd en bracht ons toen geen centimeter nader tot elkaar. Gaat nu ook niet gebeuren. Ik eet al jaren geen kip en varken meer. En ook steeds minder rund. En verder wens ik jullie het beste.”

  Zomerse groet,
  Youp


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter