Zuid-Oost vijfde regio met POV-bestuur: Eric Stiphout voorzitter


  12-10-2017
  Zuid-Oost vijfde regio met POV-bestuur: Eric Stiphout voorzitter

  Varkenshouders in Oost-Brabant, die zijn aangesloten bij de POV hebben gisteravond de krachten gebundeld in een eigen regiobestuur.

  Eric Stiphout werd gisteravond gekozen tot voorzitter van de POV Regio Zuid-Oost. Stiphout woont in Boxmeer en heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Sambeek. Hij produceert varkens onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

  Zeven regio's
  De POV start in alle zeven POV-regio’s in Nederland met regiobesturen. De Regio Zuid-Oost is na de regio’s Noord (Groningen Friesland, Drenthe), West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), Gelderland en Zuid-West (West- en Midden-Brabant en Zeeland), de vijfde regio waar een eigen regiobestuur is benoemd.

  Brabant heeft als enige provincie twee regiobesturen.

  Eén geluid
  Met het benoemen van een regiobestuur in de Regio Zuid-Oost, zet de POV de volgende stap naar het integreren van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij in de POV. De regiobesturen bestaan dan ook uit varkenshouders van zowel NVV- als (Z)LTO-huize.

  Hiermee wordt voldaan aan de wens van varkenshouders om met één geluid naar buiten te treden en één belangenbehartiger te hebben voor de gehele Nederlandse varkenshouderij. De definitieve fusie tussen NVV en LTO Varkenshouderij is op 1 januari 2018.

  Regiobesturen van de POV zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. De regiovoorzitter vertegenwoordigt de belangen van zijn regio in het Landelijk bestuur van de POV.

  De overige leden die gekozen zijn in het POV-regiobestuur Zuid-Oost zijn:
  Henny Driessen (53), zeugen-vermeerderingsbedrijf in Someren. Produceert onder het keurmerk Beter Leven, aangesloten bij Frievar en lokale vleesverkoop Friberne varkensvlees
  Jos van Vonderen (48), vleesvarkensbedrijf in Zeeland, tevens voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Maashorstboeren
  Marc van Erp (36), zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Sint-Oedenrode
  Wilfred Bankers (45), zeugenbedrijf en vrije uitloopkippen in Deurne
  Willem Berkers (25), zeugenbedrijf in Heusden en vleesvarkensbedrijf in Meijel

  Overijssel en Limburg
  Dinsdag 17 oktober en woensdag 25 oktober kiezen respectievelijk Overijssel en Limburg hun regiobesturen. Hieronder de data en locaties van die vergaderingen. De POV nodigt alle leden in die regio's van harte uit de avonden bij te wonen en hun regiobestuur te benoemen. De avonden beginnen allemaal om 20.00 uur.

  17 oktober, Regio Overijssel, Varkensshowroom Farm Focus, Johnny Hogenkamp, Schapendrift 7a, Dalfsen
  25 oktober, Regio Limburg, Ons Boerenerf, Banendijk 5, Nederweert-Eind

  Foto:
  Het regiobestuur Zuid-Oost met v.l.n.r.: Willem Berkers, Wilfred Bankers, Marc van Erp, Henny Driessen, Eric Stiphout en Jos van Vonderen


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter